Εάν χρειάζεστε μόνο λίγες σταγόνες λεμονιού, τρυπήστε το με μια οδοντογλυφίδα και πιέστε για να βγει ο χυμός του

SHARE

Το ψυγείο διατηρεί το ψωμί φρέσκο. Μύθος! Η ψύξη επιταχύνει την επαναφορά του αμύλου στην κρυσταλλική του μορφή, η οποία είναι ο λόγος που το ψωμί γίνεται σκληρό.

SHARE

Για το τέλειο τηγανητό αυγό χρησιμοποιήστε 1 κουτ. σούπας βούτυρο αντί για λάδι.

SHARE

Για να μην παραψηθεί το κρέας, τοποθετήστε μερικά κομμάτια από αλουμινόχαρτο κάτω από το ψητό, δημιουργώντας έτσι τη δική σας σχάρα.”

SHARE

Προσθέστε λίγη ζάχαρη στην κόκκινη σάλτσα για να εξισορροπήσετε την οξύτητα της ντομάτας.

SHARE

Για την πιο τραγανή πέτσα στο ψάρι, απλώστε στην επιφάνειά του λίγη μαγιονέζα με ένα πινέλο μαγειρικής, πριν το ψήσετε στο γκριλ

SHARE

Tο νερό βράζει πιο γρήγορα αν του προσθέσεις αλάτι Μύθος! Το αλάτι εκτός από το ότι κάνει τα μακαρόνια να μην κολλάνε, αυξάνει τον χρόνο βρασίματος του νερού.

SHARE
olive oil

Το ελαιόλαδο μισεί το φως του ήλιου. Αλήθεια! Το φως γενικά, η θερμότητα και ο αέρας κάνουν κακό στο ελαιόλαδο με αποτέλεσμα να χάνει το άρωμα και την φρεσκάδα του.

SHARE
eggs

Τι κάνετε όταν σας λείπει ένα αυγό για να φτιάξετε κέικ: Αν φτιάχνετε ένα κέικ και σας λείπει ένα αυγό μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος, 3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1/2 κ.γ μπέικιν. Ανακατέψτε τα όλα αυτά και το κέικ σας θα είναι τέλειο.

SHARE
meat

Πως να ξεπαγώσει το κρέας πιο γρήγορα: Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί το νερό. Μόλις το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και τοποθετούμε μέσα το κρέας πακεταρισμένο σε πλαστικά σακουλάκια τροφίμων. Το αφήνουμε στο νερό για 5 λεπτά.

SHARE

Θερμάνετε την σπάτουλά σας για να μην σας κολλήσουν το αυγά. Εάν έχετε μεταλλική σπάτουλα τότε το τρικ είναι απλό, θερμάνετε την σπάτουλα στο μάτι της κουζίνας έτσι ώστε να μην κολλήσει το αυγό και να μην διαλυθεί όταν το βάζετε στο τηγάνι.

SHARE

Το μυστικό για το τέλειο πουρέ πατάτας. Όταν φτιάχνετε τον δικό σας πουρέ πατάτας μην προσθέτετε το βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο. Αφήστε το βούτυρό σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού το βάλετε να λιώσει πάνω από τις φρεσκοβρασμένες πατάτες σας. Θα πρέπει επίσης να αφήσετε και το γάλα και την κρέμα γάλακτος να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού τα προσθέσετε.

SHARE
microwave

O φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά. Αλήθεια! Όσο πιο πολλή ώρα μένει το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων, τόσο πιο πολλά θρεπτικά συστατικά χάνει.

SHARE
steak

Το αλκοόλ εξατμίζεται όταν βράζει στο μαγείρεμα. Μύθος! Το αλκοόλ δεν εξατμίζεται σχεδόν καθόλου, παραμένει κανονικά στο φαγητό μας εκτός εάν το βράσιμο διαρκεί πολύ ώρα.

SHARE
apples

Αποτρέψτε το κομμένο μήλο από το να μαυρίσει: Όταν το μήλο είναι κομμένο και δεν θέλετε να μαυρίσει το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο χυμό λεμονιού και να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.

SHARE
honey

Πώς να μετρήσεις το μέλι που χρειάζεται η συνταγή και να το προσθέσεις εύκολα: Το μέλι σχεδόν πάντα κολλάει στο μπολ που το βάζετε για να το ζυγίσετε Επιπλέον, όταν θέλετε να το προσθέσετε και άλλα υλικά στο μπολ, συχνά ένα μέρος του μένει πίσω. Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε το «κόλλημα» αυτό, είναι να λαδώσετε ελαφρώς το μπολ που θα το βάλετε, έτσι το μέλι γλιστράει πιο εύκολα.

SHARE