apples

Αποτρέψτε το κομμένο μήλο από το να μαυρίσει: Όταν το μήλο είναι κομμένο και δεν θέλετε να μαυρίσει το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο χυμό λεμονιού και να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.

SHARE
honey

Πώς να μετρήσεις το μέλι που χρειάζεται η συνταγή και να το προσθέσεις εύκολα: Το μέλι σχεδόν πάντα κολλάει στο μπολ που το βάζετε για να το ζυγίσετε Επιπλέον, όταν θέλετε να το προσθέσετε και άλλα υλικά στο μπολ, συχνά ένα μέρος του μένει πίσω. Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε το «κόλλημα» αυτό, είναι να λαδώσετε ελαφρώς το μπολ που θα το βάλετε, έτσι το μέλι γλιστράει πιο εύκολα.

SHARE
pasta

Τα μακαρόνια δεν κολλάνε όταν τους προσθέτεις λάδι. Μύθος! Το λάδι δεν βοηθάει καθόλου στο να μην κολλήσουν τα μακαρόνια, απλός τους δίνει μια άλλη γεύση.

SHARE
adding salt to pasta

Το μυστικό για την τέλεια μακαρονάδα: Για μια τέλεια μακαρονάδα δεν παίζει ρόλο μόνο ο σωστός χρόνος βρασμού αλλά το αλάτι, πρέπει να αλατίζετε το νερό κατά την βράση, πριν προσθέσετε τα μακαρόνια σας.

SHARE
potatoes

Μια πατάτα μπορεί να εξισορροπήσει ένα πολύ αλμυρό πιάτο. Μύθος! Εάν κατά λάθος σας έπεσε υπερβολικό αλάτι σε ένα πιάτο, προσθέτοντας μια πατάτα δεν θα σώσει το γεύμα σας. Εάν θέλετε να σώσετε το φαγητό σας, αυξήστε την αναλογία των άλλων συστατικών (ιδιαίτερα των όξινων) και η ένταση του θα μειωθεί.

SHARE
lemons

Να διατηρείτε πάντα τα λεμόνια στο ψυγείο. Με τον τρόπο αυτό δίνουν περισσότερο χυμό αλλά και διατηρούνται περισσότερο, έτσι θα μπορείτε πάντα να προσθέσετε φρέσκο χυμό λεμονιού σε ότι φτιάχνετε.

SHARE
cups

Στόμωσε το μαχαίρι και δεν έχετε ακονιστήρι; Κανένα πρόβλημα. Αναποδογυρίστε την κούπα του καφέ στον πάγκο της κουζίνας και περάστε και τις 2 πλευρές του μαχαιριού σας στη βάση της κούπας.

SHARE
cookies

Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, διπλώστε το, κάνοντας πτυχές περίπου ανά 2 cm και… δημιουργήστε τα δικά σας κουπάτ για τα μπισκότα σας!

SHARE
bananas

“Μεταμορφώστε” τις άγουρες μπανάνες, γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας μία χάρτινη σακούλα. Τοποθετώντας το φρούτο μέσα στη σακούλα, το συμπυκνωμένο αέριο αιθυλενίου το βοηθά να ωριμάσει γρηγορότερα.

SHARE
cookies

Κάθε φορά που φτιάχνετε μπισκότα, ψήστε πρώτα ένα δοκιμαστικό μπισκότο μόνο του. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταλάβετε το χρόνο ψησίματος και τους βαθμούς που επιθυμείτε ώστε όλα τα μπισκότα να βγουν τέλεια.

SHARE
chicken

Αν είναι δυνατόν, μαγειρέψτε ολόκληρο το κοτόπουλο ή το ψάρι ώστε να πάρετε περισσότερο ζουμί και καλύτερη γεύση.

SHARE
soup

Μια καλή σούπα φτιάχνεται από την προηγούμενη μέρα. Αλήθεια! Αφήστε τη σούπα όλη τη νύχτα στο ψυγείο, την επόμενη μέρα ζεστάνετε την και έτσι όλες οι γεύσεις θα παντρευτούν όμορφα και θα απολαύσετε μια πιο γευστική σούπα.

SHARE
boiled eggs

Τα βραστά αυγά ξεφλουδίζονται ευκολότερα αν προσθέσουμε ξύδι. Μύθος! Στην πραγματικότητα ο μόνος τρόπος που μπορεί να βοηθήσει στο ξεφλούδισμα των αυγών είναι να προσθέσετε τα αυγά σε νερό που ήδη βράζει και όχι σε κρύο νερό.

SHARE
tomatoes

Οι φρέσκιες ντομάτες είναι πιο πλούσιες σε βιταμίνες από τις μαγειρεμένες. Μύθος! Δεν χρειάζεται να επιλέγετε να μην μαγειρέψετε τις ντομάτες επειδή ανησυχείτε μήπως χάσετε τις βασικές θρεπτικές ουσίες που περιέχουν. Οι περισσότερες βιταμίνες της ντομάτας δεν επηρεάζονται από τη θερμότητα.

SHARE
butter

Μπορείτε να μαλακώσετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Μύθος! Ποτέ μην βάζετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να καταστρέψει τη συνταγή σας. Βγάλτε το βούτυρο που θα χρειαστείτε από ψυγείο νωρίτερα ώστε να έρθει στη θερμοκρασία που επιθυμείτε.

SHARE
berry pancakes

Βεβαιωθείτε ότι τηγανίζετε τα pancakes σας σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά και αναποδογυρίστε όταν η κάτω πλευρά αρχίζει να σταθεροποιείται γιατί αν περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες μπορεί να σας αφήσει με μια στοίβα από καμένα pancakes προτού το καταλάβετε.

SHARE