oil in a pan

Μπορείς να ελέγξεις αν το λάδι είναι έτοιμο για τηγάνισμα, αν τοποθετήσεις μέσα μια ξύλινη κουτάλα ή μια οδοντογλυφίδα. Αλήθεια! Αν αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες γύρω από το ξύλο, το λάδι είναι έτοιμο.

SHARE
hot food

Ποτέ μη βάζετε το φαγητό σας στο ψυγείο όσο είναι ακόμα ζεστό.

SHARE
lemons

Δοκιμάστε να βάλετε τα λεμόνια στο φούρνο μικροκυμάτων πριν τα χρησιμοποιήσετε για να έχετε περισσότερο χυμό.

SHARE
coffee beans

Πώς να απαλλαχθείτε από την έντονη μυρωδιά του σκόρδου στα χέρια σας; Τρίψτε τα με λίγο καφέ, που θα απορροφήσει τη μυρωδιά του σκόρδου.

SHARE
tupperware with baking soda

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα τάπερ σας, ανακατέψτε σε ¼ του φλιτζανιού νέρο, 4 κ.σ. μαγειρική σόδα, αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά, ξεπλύντε και… θαυμάστε!

SHARE
cheese_sauce

Σε σάλτσες με τυρί αποφύγετε την χρήση λεμονιού γιατί μπορεί να κόψει τη σάλτσα

SHARE
defrosting food

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσετε τρόφιμα είναι το ψυγείο. Αλήθεια! Βγάλτε τα από το θάλαμο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο κι όχι σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται με την ώρα.

SHARE

Οι πίτες δεν ψήνονται σε γυάλινα σκεύη. Μύθος! Ίσα-ίσα που έτσι ψήνονται πιο ομοιόμορφα και επιπλέον μπορείς να δεις ευκολότερα το χρώμα τους, ώστε να καταλάβεις πότε θα έχουν ροδίσει.

SHARE
caramelized onions

Τα κρεμμύδια θέλουν χρόνο να καραμελώσουν. Μύθος! Αν βαριέσαι να περιμένεις, μπορείς να γλιτώσεις τον μισό χρόνο, προσθέτοντας απλώς λίγη μαγειρική σόδα στο σκεύος όπου τα καραμελώνεις.

SHARE
pasta on skillet

Τα μακαρόνια βράζουν γρηγορότερα στο τηγάνι από την κατσαρόλα

SHARE
onions and garlic

Για να ξεφλουδίσετε πιο εύκολα μικρά κρεμμύδια & σκόρδα, τα βάζετε ολόκληρα για λίγη ώρα σε καυτό νερό. Μόλις τα βγάλετε, τα βάζετε κάτω από κρύο νερό και μετά τα πιέζετε για να βγουν από τη φλούδα τους

SHARE
rice

Για να φτιάξετε σπυρωτό ρύζι, αφού έχετε τελειώσει το βράσιμο, βάλτε πάνω στην κατσαρόλα μια πετσέτα για να απορροφήσει τα υγρά και το καπάκι από πάνω για 10 λεπτά ώστε να διατηρηθούν οι υδρατμοί.

SHARE
clear icecubes

Για να έχετε παγάκια διαφανή σαν το καθαρό νερό, πρέπει το νέρο να είναι βραστό πριν το βάλετε στις παγοθήκες.

SHARE
roasted meat

Όταν κόβετε μαλακά φαγητά προτιμήστε το οδοντικό νήμα, για να μη διαλυθούν.

SHARE
many spices

Τα βαζάκια των μπαχαρικών πρέπει να σφραγίζουν καλά Αλήθεια! Τα μπαχαρικά έχουν δυνατές γεύσεις και αρώματα λόγω των πτητικών ελαίων τους, να χρησιμοποιείς γυάλινα, τενεκεδένια ή ανοξείδωτα δοχεία που κλείνουν καλά.

SHARE
microwave pizza

Κατά την αναθέρμανση της πίτσας ή άλλων ψημένων προϊόντων στο φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετήστε μαζί ένα φλιτζάνι νερό, ώστε να διατηρηθεί η υγρασία του φαγητού

SHARE