Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας & να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες. Μάθετε περισσότερα
εδώ.
Μπορείς να ελέγξεις αν το λάδι είναι έτοιμο για τηγάνισμα, αν τοποθετήσεις μέσα μια ξύλινη κουτάλα ή μια οδοντογλυφίδα. Αλήθεια! Αν αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες γύρω από το ξύλο, το λάδι είναι έτοιμο.
SHARE
Ποτέ μη βάζετε το φαγητό σας στο ψυγείο όσο είναι ακόμα ζεστό.
SHARE
Δοκιμάστε να βάλετε τα λεμόνια στο φούρνο μικροκυμάτων πριν τα χρησιμοποιήσετε για να έχετε περισσότερο χυμό.
SHARE
Πώς να απαλλαχθείτε από την έντονη μυρωδιά του σκόρδου στα χέρια σας; Τρίψτε τα με λίγο καφέ, που θα απορροφήσει τη μυρωδιά του σκόρδου.
SHARE
Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα τάπερ σας, ανακατέψτε σε ¼ του φλιτζανιού νέρο, 4 κ.σ. μαγειρική σόδα, αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά, ξεπλύντε και… θαυμάστε!
SHARE
Σε σάλτσες με τυρί αποφύγετε την χρήση λεμονιού γιατί μπορεί να κόψει τη σάλτσα
SHARE
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσετε τρόφιμα είναι το ψυγείο. Αλήθεια! Βγάλτε τα από το θάλαμο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο κι όχι σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται με την ώρα.
SHARE
Οι πίτες δεν ψήνονται σε γυάλινα σκεύη. Μύθος! Ίσα-ίσα που έτσι ψήνονται πιο ομοιόμορφα και επιπλέον μπορείς να δεις ευκολότερα το χρώμα τους, ώστε να καταλάβεις πότε θα έχουν ροδίσει.
SHARE
Τα κρεμμύδια θέλουν χρόνο να καραμελώσουν. Μύθος! Αν βαριέσαι να περιμένεις, μπορείς να γλιτώσεις τον μισό χρόνο, προσθέτοντας απλώς λίγη μαγειρική σόδα στο σκεύος όπου τα καραμελώνεις.
SHARE
Τα μακαρόνια βράζουν γρηγορότερα στο τηγάνι από την κατσαρόλα
SHARE
Για να ξεφλουδίσετε πιο εύκολα μικρά κρεμμύδια & σκόρδα, τα βάζετε ολόκληρα για λίγη ώρα σε καυτό νερό. Μόλις τα βγάλετε, τα βάζετε κάτω από κρύο νερό και μετά τα πιέζετε για να βγουν από τη φλούδα τους
SHARE
Για να φτιάξετε σπυρωτό ρύζι, αφού έχετε τελειώσει το βράσιμο, βάλτε πάνω στην κατσαρόλα μια πετσέτα για να απορροφήσει τα υγρά και το καπάκι από πάνω για 10 λεπτά ώστε να διατηρηθούν οι υδρατμοί.
SHARE
Για να έχετε παγάκια διαφανή σαν το καθαρό νερό, πρέπει το νέρο να είναι βραστό πριν το βάλετε στις παγοθήκες.
SHARE
Όταν κόβετε μαλακά φαγητά προτιμήστε το οδοντικό νήμα, για να μη διαλυθούν.
SHARE
Τα βαζάκια των μπαχαρικών πρέπει να σφραγίζουν καλά Αλήθεια! Τα μπαχαρικά έχουν δυνατές γεύσεις και αρώματα λόγω των πτητικών ελαίων τους, να χρησιμοποιείς γυάλινα, τενεκεδένια ή ανοξείδωτα δοχεία που κλείνουν καλά.
SHARE
Κατά την αναθέρμανση της πίτσας ή άλλων ψημένων προϊόντων στο φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετήστε μαζί ένα φλιτζάνι νερό, ώστε να διατηρηθεί η υγρασία του φαγητού